Too Faced Lava Matte

Too Faced Lava Matte är perfekt när du vill skapa en sotig look. Den är intensivt svart och passar perfekt som en bas under din skugga. Lägg en svart skugga över pennan och du får en kraftig svart nyans. Du kan även lägga en färgad skugga över, den svarta basen syns fortfarande igenom och du får en supersnygg färgsotning!
image96
image97

REN

Det är ett faktum att jag behöver ny hudvård. Har fått lite produkter från jobb jag gjort och har köpt en rengöring för att jag behövde någon fort, min hudvård består nu av en blandning av Nivea, Lancome, Aco osv.
Jag har bestämt mig för att investera i bra hudvårdsprodukter i samma serie. Jag har normal hy och de flesta produkter fungerar helt OK på mig, men aldrig hittat helt rätt.
För några veckor sedan var jag inne på Grooming store och blev rekommenderad märket REN som endast innehåller naturliga ingredienser. Jag fick ett gäng prover och jag måste säg att jag verkligen gillar dessa produkter!
Rengöringen var härligt löddrig och rengjorde effektivt, ansiktskrämerna var mycket behagliga och gick snabbt in i huden. Känner starkt att jag ska satsa på detta märket så fort mina nuvarande produkter tagit slut.
image93
Har du någon erfarenhet av REN? Eller tips på annat bra hudvårdsmärke?


Bloggtema v.16

Denna vecka undrar Green & Curly om vi matchar make up med kläder och accesoarer.

Jag brukar aldrig matcha mina sminkningar, tycker lätt att det kan bli lite too much och kännas för genomtänkt. Däremot brukar jag betona det ena eller det andra, om jag tex har bara svart eller vitt på mig, brukar jag lägga en färgstark make up, och om jag har mycket färg på kläderna blir det en mer naturlig sminkning.
Just matchning är inte mig grej, gillar inte när det syns att looken är genomtänkt in i minsta detalj, det ska ju se ut som att man bara tog det som låg närmast och ändå råkar se helt fabulous ut!
Om jag har svarta kläder och gör en häftig färgstark make up blir det som en accesoar i sig.
Se till exempel här på vackra Natasha Poly
image91image92

MOTD

Make of the day.

Bas:Youngblood Mineral foundation "Bearly Beige"
Solpuder: Wet´n Wild
Rouge: FACE Stockholm "Celestial"
Ögonbryn: FACE Stockholm Brow shadow "Suede", Isadora Brow Fix
Ögon: Loreal ColorAppeal Holographic "106 xenon blue"
Mascara: Yves Saint Laurent Faux Cils
Eyeliner: Silvrig från Wet´n Wild
Läppar: Esteé Lauder Pure Color "Vanilla Tryfflle"
Make up store Pot lipgloss "Way"

image88

Fixa Looken: Jennifer Love Hewitt

image85

Applicera Make up store Liquid Foundation, som är en halvtäckande foundation, över hela ansiktet med hjälp av svamp eller foundationborste. Täck mörka ringar under ögonen med Yves Saint Laurent Touché Eclat och fördela concealern med lätt tryck från fingrarna, värmen från fingrarna gör att concealern går lättare in i huden.
Svep Loose Powder från Face Stockholm över ansiktet för att fixera basen. För att få Jennifers solkyssta kinder, lägg Dior Bronze Blush på kinderna. Applicera Make up store Dust eyeshadow i nyansen Carat på hela ögonlocket och även under ögat. Lancome har en hållbar svart kajal som du lägger på slemhinnan vid ögat och applicera Diorshow på fransarna för att få en fantastisk volym. Avsluta med ett neutralt bronzigt läppstift, som Esteé Lauder Bronze Godess.

Esteé Lauder

Rotade igenom mina ögonskuggor idag och hittade en skugga från Esteé Lauder som jag fick efter ett make-up jobb en gång. Pure Color Eyeshadow i nyansen Copper Penny. Tyvärr har jag inte föränn idag förstått skuggans potential.
Den blir inte helt matt men inte heller glossig/skimmrig utan någonstans mittemmellan, alldeles lagom. Trots att den inte är helt matt är den fortfarande väldigt torr vilket jag föredrar då den blir lättare att sudda och arbeta med.
Färgen går att jobba upp från väldigt ljusbrun till internsiv mörkbrun vilket gör att den passar både till vardags och fest beroende på hur du väljer att applicera. Denna skugga kommer jag använda mycket mer framöver!
Tummen upp för den fantastiskt söta förpackningen dessutom!

image84
(Nyansen på bilden är ej Copper Penny)


Favoritskugga

Missade förra veckans bloggtema på Pre-ty som gällde favoritögonskugga.
Det finns så många jag gillar, MUS amazon dustskugga, Skinny dip från Too faced, mina guldiga och bruna dusk skuggor från Makeupstudion.
Men om jag vänder lite på frågan då och frågar mig själv vilken skugga jag inte skulle klara mig utan? Om jag bara fick ha en enda skugga (hemska tanke!) vilken skulle jag välja då?
Om så vore fallet skulle jag välja en skugga i nyansen Greige, en grå-beige färg. FACE Brow Shadow i nyansen Suede har jag just nu. Den passar perfekt att fylla i ögonbrynen, skugga ögonen och framhäva ansiktsdrag. Jag ska ju vara ärlig och erkänna att den gör sig ju inte superflashig som ögonskugga, men om jag bara fick välja en enda så skulle jag välja en som jag kan använda på flera områden och det gör sig denna skugga superbra som!
image83

Diamonds are a girls best friend

Jag har väldigt svårt för att hitta parfymer. Tycker många luktar gott, men vet inte om det är "jag". En som luktar underbart på en person kan lukta inte lika underbart på en annan.
Nu har jag äntligen hittat en som jag verkligen fastnat för!
Armanis Diamonds.
Den är inte så kryddig men har ändå en speciell doft av hallon, fresia, ros, vanilj och patchouli.

image82

Vilken/vilka parfymer använder du?

Eyeko Mascara

Har haft problem med att komma in på bloggen, men här kommer recensionen jag lovade er!

Eyeko Mascara ger en fantastisk volym och längd åt fransarna. Jag gillar att borsten är smal vilket gör det lättare att komma åt fransarna och undvika kladd. Borsten separerar dock inte fransarna så det finns risk att den som eftersträvar sepraration blir besviken. Mascaran innehåller även vårdande oljor för dina fransar vilket självklart är ett stort plus i kanten! Jag blev helt klart nöjd med resultatet!

Problemet kom när jag skulle tvätta bort sminket. Hur mycket eye makeup remover jag använde ville mascaran inte släppa taget om mina fransar. Tillslut gav jag upp och gick och la mig trots mascararester på fransarna. Morgonen därpå vaknade jag med ett kladdig svart lager under ögonen. Tog en dusch och gnuggade och gnuggade med rengöring tills jag äntligen fick bort all mascara. Kanske jag behöver en bättre remover? Men den funkar bra till alla andra mascaror jag har.
Trots detta missöde vill jag ge mascaran 4 poäng av 5 möjliga, eftersom jag ändå var såpass nöjd med resultatet när jag målat fransarna, och tro mig, jag är kräsen! Kanske med rätt remover till att den kunde få 5/5?

image81

RSS 2.0