Blinc

I mitt kollegieblock finns bland annat en lååång skönhets-inköpslista.
På denna lista finns bland annat denna mascara och  ögonfransböjare från Blinc
image55
Blinc Mascara bildar vattenfasta små "tuber" runt ögonfransarna. Den klarar regn och tårar utan att rinna och är dessutom helt oljefri och mycket skonsam mot ögonen. Du slipper problem med irriterade ögon och färg på den känsliga ytan under ögat.
För att ta bort mascaran räcker det med ljummet vatten. Tuberna faller då av och lämnar fransarna helt rena, utan remover. Du kan till och med se hur tuberna faller av.
219 kr
image56
Blinc Heated Lash Curler har en inbyggd temperaturkontroll som ger exakt rätt mängd värme och böjer fransarna snabbt och lätt. Den skadar inte fransarna genom att klämma som vanlig fransböjare.
Kamma uppåt samtidigt som du pressar tången i 3 sekunder mot fransarna. Fortsätt att borsta och böj tippen på fransen i 3 sekunder. Upprepa proceduren tills fransarna uppnår önskad form. Böj fransarna innan mascaran appliceras.
259 kr


Vill ha Smashbox O-GLOSS

Smashbox O-GLOSS


"Få en rosa och blank putmun helt naturligt. Detta är det första intuitiva läppglosset. Det här nyskapande silkiga glosset är genomskinligt när det appliceras och ändrar färg när det kommer i kontakt med just dina läppar. Detta gör att du alltid har din egen unika rosa vackra färg.

O-GLOSS är fylld med Smashbox exklusiva mikrocirkulerande Goji Berry-C Complex och Ginkgo Biloba, antioxidanter från pomegranatefrön, vitaliserande marina botaniska ingredienser och fuktgivande avokadoolja för en lustfylld glans."

image54

(Text och bild från eleven.se)

EOTD

Idag använde jag mig av enbart pennor.
Bas: Youngblood - Natural Loose Mineral Foundation Bearly Beige
På ögonlocket: Viva la diva eyeliner Lime green
På slemhinnan: Yves Saint Laurent Long-lasting eye pencil Svart
Under ögat och i innervrå: Wet n Wild Kajal & Eyeliner nr.6 Guld
Mascara: Yves Saint Laurent
image52
image53

Youngblood Mineral Foundation

Nu har jag äntligen testat mineralsmink. Jag har länge vart mycket skeptisk till mineralsmink, okej att det kan vara bra för folk med mindre bra hy eller allergier och liknande. Men "det är så rent att du kan sova med det", men tvättar ju ändå av sminket innan man går till sängs!
Sedan fick jag höra talas om Youngbloods mineral foundation som skulle vara kanonbra, innehåller ingen alkohol, parfym, färgämnen eller andra tillsatser och naturligt SPF 15.
Och om jag blev positivt överraskad! Den har en otroligt bra täckningsförmåga vilket gör att du kan använda den även som concealer. Huden får fin lyster utan att se fet ut, och du behöver inget puder.
Jag valde att köpa en kabuki borste från viva la diva eftersom jag har lite snålt med pengar för tillfället och tänkte att om jag gillar Youngbloods mineral foundation kan jag investera i en bättre borste senare. Kabukin från Viva la diva fäller väldigt mycket hår nu i början. Åtserstår att se om den slutar fälla eller om den fortsätter. Men den är gjord av äkta gethår och kostar endast 90 kr!
image49
Kabuki Viva la diva. 90 kr

image50
Youngblood - Natural Loose Mineral Foundation 399 kr

image51
Jag i Youngblood - Natural Loose Mineral Foundation Bearly Beige

Plåtning

I lördags var jag med och sminkade för ett modereportage. Vi plåtade på en herrgård utanför Bålsta och där var helt fantastiskt vackert! Modellen Daniel från Stockholmsgruppen var grym och hela crewet var ett underbart gäng! Längtar till nya numret kommer så man får se resultatet =)
image48

Kontrastfärger

När du ska hitta din kontrastfärg kan vi gå tillbaka till grundfärgerna blå, gul, röd.
Har du som jag gröna ögon (blå+gul) är det röd kvar och det är så den färgen som framhöver den andra. Det är precis samma sak som neutralisering, fast då lägger du färgerna ovanpå varandra, nu lägger du dem brevid varandra.
Här ser ni en lista över kontrastfärgerna

Ögonfärg                                           Kontrastfärg   Fegisfärg

Blå                                                      Orange           Terracotta

Grön                                                    Röd                 Brunröd

Brun med dragning åt gult                Lila                  Grålila

Brun med dragning åt röd                Grön                Grågrön

Brun(utan dragning)                          Blå                    Gråblå


EOTD

Fortsätter idag med kontrastfärg, men en lite snällare variant än gårdagen. Vågar man inte riktigt satsa på knallrött kan man använda en rödbrun-brons färg. Även här är det viktigt att lägga en mörk ram runt ögat så det röda inte kommer ända inpå och ger ett sjukt intryck istället, för det vill vi ju inte =)

image46


EOTD

Idag bestämde jag mig för att använda kontrastfärg, och för att framhäva mina gröna ögon ska jag lägga en röd skugga.
Började med en lätt bas med LOREAL Transculent, och svepte över lite puder från MUS.
Ögonbrynen fyllde jag i med en snedskuren pensel och en gråbrun skugga.
Jag la en klarröd skugga över hela locket och även under ögat. I globlinjen valde jag att lägga en gödbrun skugga för att tona ut det röda.
Viktigt när man lägger röd kontrastfärg är att lägga en "ram" runt ögat i svart eller en annan mörk färg. Annars ser du lätt sjuk ut. Jag la därför en svart skugga med snedskuren pensel precis invid fransarna båda över och under. Och efter det ett lager mascara.
Kinderna fick lätt färg av FACE celestial.
Läpparna blev ljust neutrala med hjälp av Estee Lauder läppstift i färgen Vanilla Truffle och gloss i färgen Ivory, även det från Estee Lauder.



Fransk manikyr-schablon

Har länge varit fundersam över dessa frans manikyr-scabloner. det är som en liten klisterlapp du sätter på nageln för att få jämnt resultat ¨på den vita toppen. Testade detta igår och måste säga att det var en stor besvikelse! det vita blev inte alls jämnt utan snarare väldigt kladdigt och när jag drog bort klisterlappen drogs även baslacket som jag la på innan bort. Måste säga att jag kan nog göra det bättre utan schablonerna.
Se vilken katastrof!
image43


EOTD

Har bestämt mig för att använda mig av mer färg än vad jag gjort innan.
Började lite fegt dock med bara eyeliner =)

Rimmel Natrual Bronzer nr 22 i globlinjen
Lös blå skugga från Makeupstudion som eyeliner
Lös Guldskugga från Makeupstudion som eyeliner i ögats under-ytterkant
YSL Mascara

image42


Schwarzkopf Bonacure

Schwarzkopf Bonacure Moisture spray conditioner är perfekt för torrt hår som behöver fukt och näring.
Du kan använda sprayet dagligen.
Jag tycker att den är perfekt att spraya i håret på morgonen och ge håret en fuktkick. Håret blir skinande och mjukt utan att bli fett. Innehåller bland annat aminosyror och mjölkprotein.

image41


Lindvallen

Har varit i Lindvallen en vecka och det har då blivit dåligt med bloggandet. Sitter på tåget på väg hem nu.
Det har vart en härlig resa med kompisarna, mycket skidåkning, afterski och fest. =)
image40

Utgång

Var ute igår och här ser ni min make. Valde att inte ha så stark sminkning denna gången, så suddade skuggorna mycket så att de blev lite mjukare.
Bas:
Primer Shiseido
Stick foundation Nouba
Extreme concealer Helena Rubinstein
Soft compact powder Nouba
Rouge Estee Lauder

Ögon:
Ögonskugga till bryn: "Nougat" Färg by makeupstudion
Brow fix Isadora
Eyeshadow Vibration Milano i innervrån MIST
Eyeshadow Vibration Winston i yttervrå MIST
Cake eyeliner MIST
Lösfransar från Depend
Mascara YSL


Läppar:
Rouge Dior 147
MUS Lipgloss pot Way

image36


RSS 2.0