Foundationborste vs. Svamp

Det är mycket disskussioner om vad som är bäst att applicera foundation med.
Jag har en foundationborste från kicks som jag testade en period.
Jag tycker att den fungerar helt ok, men det blir gärna randigt efter borsten.
Men såklart ett stort plus för att den är lätt att rengöra och att man då kan använda den länge utan att den blir ohygienisk.
Med svamp tycker jag att det är lättast att få en jämnt och fint resultat när jag jobbar in basen med cirkelrörelser. Svempens nackdel är att den blir otroligt ohygienisk och helst vill man ta en ny svamp varje gång, vilket tyvärr blir väldigt dyrt i längden.
Många föredrar även att applicera direkt med fingrarna. Själv tycker jag att basen lätt blir fläckig, men om man trivs med det så ska man vara noga med att tvätta händerna ordentligt innan.

-Hur applicerar du din foundation?


80-tal

Här kommer en bild från plåtningen förra veckan som skulle vara lite 80-tals inspirerad.
image35
Om ni vill se mer bilder från plåtningar jag gjort kan ni gå in på min hemsida: www.mikaelaivarsson.com

Gör ditt eget läppglans

prescriptives.com kan du kombinera ditt eget läppglans med färg, finish och smak. Kul idé!

YSL vårlook 2008


image33

För att fira 30 år av Yves Saint Laurent make up har PALLETE POP skapats som en hyllning till blommor och kärlek.
Skuggorna i palletten är perfekta att skulptera konturerna av ansiktet och ger en fräsh utsrålning.
image34

YSL Rouge pur 128

Har köpt ett nytt YSL läppstift. Det blev Rouge pur nr. 128
Det är en ceriserosa nyans, här applicerat med pensel vilket gör att färgen inte blir riktigt lika intensiv.
Vad tycks?
image31

Jobb :D

Jag är glad =D jag har precis fått jobb! På Phasion som ligger i SOUK-gallerian =) Wihooo!

Kerastase

Ville bara tipsa om en av mina bästa hårprodukter: Kerastase oleo relax serum.
Gör håret mjukt och skinande. Tar bort frizzighet och torrhet. Känns nästan som när man kommer direkt från frisören! Ett plus för den praktiska pumpen som endast pumpar ut så mycket som behövs, vilket gör den väldigt dryg.
image29

Plåtning

Ikväll ska jag sminka för en plåtning, tema är typ 80-tals neon. Men inte alltid man håller temat så vi får se vart det slutar, men det kommer bli riktigt kul! var längesedan jag gjorde en plåtning nu!

Shu Uemura Rebirth

Här ser ni Shu Uemura's vårkollektion Rebirth som verkligen strålar av energi! Man kan riktigt se hur solen strålar och gäset grönskar (säger man ens så?)
image27
image28


Jobbintervju del 2

Idag var jag alltså på jobbintervju del 2. Det tog sjukt lång tid! var där i ca 4 timmar! Men de tyckte jag var bra iallafall sa de tillslut och gav mig ett jobberbjudande. Men inget vidare bra erbjudande måste jag säga. Så jag ska tänka på saken..

Nouba

Nu har det vart mycket snack om YSL, och nu vill jag även slå ett slag för Nouba, vilket även är ett av mina favoritmärken.
Noubas Stick foundation är en favorit. En foundation i stickform som täcker otroligt bra. Passar perfekt till en utekväll eftersom den sitter där den ska och täcker allt! kan dock kännas lite för täckande till vardags då jag tycker det är finare att ha en något tunnare foundation.
image25

Nouba har även farligt snygga skuggor.
Tex. denna palett med fyra skuggor i lila-blå toner.
image26
Nouba finns i utvalda Kicks butiken och hos butiken Phasion som finns bla. i Soukgallerian.

Mascara

Okej, jag vet att jag är besatt av Yves Saint Laurent, men jag kan inte hjälpa det. Min favoritmascara är Volume effect Faux Cils från YSL och idag skulle jag köpa en ny för den gamla börjar ta slut. Så går jag in på NK och får mig en glad överraskning! Just den mascaran fanns nu i paket med kajal och remover för 255 kr! Finns även i paket med YSL´s concealer. Så om ni liksom jag är YSL-fan så skynda er till NK!

MIST

Idag har jag varit på jobbintervju på MIST. Ska tillbaka imorgon och göra en sminkning så de får se vad jag går för :) Håll alla tummar och tår för mig =D

Mums

Med Pilosophys Cinnamon buns blir kroppen underbart guldskimmrig samtidigt som du doftar ljuvlig av kardemumma, precis som en nybakad bulle, Mums!
image24

Reklamfilm

Igår var jag med och stylade för en rysk reklamfilm. Det var jättekul, men lång dag som vanligt. Började kl 7.00 och åkte inte hem föränn kl. 22.00
Här kommer lite bilder från dagen
image20

Lösfransar

Om det är någon som kan det där med fransar så är det Shu Uemura. De har allt från snygga naturliga basfransar till helt crazy fantasifransar. Tyvärr finns de inte i Sverige, men på hemsidan har de en onlineshop.
image19

YSL

Har varit dålig på att skriva ett tag, har flyttat och inte haft tillgång till internet och sedan har det vart jul, men nu ska jag komma igång igen.
Har gjort en del jobb, musikvideos och plåtningar m.m. och fått massa produkter som jag tänkte recensera.
Kan börja med mitt nya favoritläppstift som kommer från YSL rouge pur nr. 22
Grymt snygg bubbelgums-rosa färg, passar mig som älskar rosa =) stiftet är ganska krämigt och ger mycket färg. Om man inte gillar den matta looken som läppstift ger blir det snyggt med ett transparent glans över. Och självklart ett stort plus till den grymt lyxiga, guldiga förpackningen!
image17
image18

RSS 2.0