Yves Saint Laurent "White gold"

Jag är förälskad i Yves saint laurents White gold collection.
Hur kan man motstå dessa sötsaker?

image12
image11


Neutralisering

Nu kan vi gå tillbaka till första klass då man lärde sig att blå+gul = grön. och att om man blandar för många färger blir det en grå/beige gegga.
Grundfärgerna är Blå, Röd och Gul. Blandar man alla dessa färger ger det denna grå/beigea nyans som verkar neutraliserande. Har vi ett blått område och vi tillsätter orange (röd+gul) så tar färgerna ut varandra.

Problemfärger   /  Neutraliseringsfärg

Blå = (Röd + Gul) Orange (Under ögonen)

Röd = ( Blå + Gul) Grön (finnar m.m.)

Grön = (Blå + Gul = Grön) Röd (om man kanske är grön av avund  eller nåt ;) )

För att det ska se naturligt ut kan man ju inte lägga på en klargrön färg på ett rött område.
Men tänk på dessa färger när du köper concealer. Ska du ha en till området under ögonen - välj en orange ton, och om du ska ha en till att täcka finnar eller röda partiet - välj en som drar åt det gul-gröna hållet


Mac Mineralize eye shadow

Idag var jag på Åhléns och köpte en av mac's nya mineralize eye shadow ur holiday collection.

image7

I skuggorna finns två färger och båda kan användas med fuktig pensel för mer intensiv färg. med fuktad pensel kan den även användas som eyeliner.
Här kan ni se skillnaden när den är fuktad (överst) och torr (underst)
Svårt att fånga på bild men det blir verkligen skillnad!

pris: 165 kr

Think big baby!

Mitt absoluta favorithårspray -  Schwarzkopf got2b 2 sexy hair spray. Som det står på förpackningen - Think big baby! Ger precis lagom mycket stadga för att få upp volymen eller styla håret och luktar dessutom gott av hallon!
ca pris: 95 kr

image6

Höstens/vinterns dramatiska trender

I höst/vinter är det dramatisk make up som gäller. Mitt råd är att fokusera antingen på ögonen eller läpparna för att det inte ska bli för mycket av det goda.

image4
Mystiska ögon från versace

image5
Bärfärgade läppar från Gucci

Basen

Så lägger du en perfekt bas:

Innan du lägger bas: tvätta av ansiktet med en cleanser. Badda på ansiktsvatten med en bomullstuss. Applicera sedan en ansiktscreme. för bästa resultat kan du bärja med att peela huden, men gör det endast en gång i veckan!
När du väljer nyans på basen, jämför med halsen/käken. färgen måste gå ihop med halsen för att det ska se naturligt ut, men ofta är man brunare i ansiktet och dekolltage än just på halsen, så välj en färg som smälter in både i käke, hals och dekolltage.
Applicera med cirkelformade rörelser för att undvika att det blir "randigt".
Det finns en rad olika sätt att applicera basen. Du kan använda fingrarna, se då bara till att tvätta händerna så att du inte tillför bakterier till ansiktet. En foundationpensel ska du tänka på att tvätta mellan sminkningarna och om du använder dig av en svamp, klipp av den del av svampen som är använd eller ta en ny svamp vid varje sminkning, annars samlar de på sig mycket bakterier.

Var noga med att komma åt överallt. tänk på näsvingarna, nästippen, runt ögonen (sträck ut fina linjer för att komma åt), hårfästet och ögonbrynen
Gå även ner med basen en bit på halsen så du inte får en foundationrand på käken.

Dags för puder.
När du lagt bas runt ögonen lägger det sig ofta i linjerna som finns där. sträck ut linjerna och ta bort överflödet som lagt sig i linjerna och pudra sedan över. pudret binder basen så den ej lägger sig i vecken. det gör det däremot om du lägger bas men ej puder runt ögonen.
Pudret ska alltid vara ljusare än basen för att undvika att det blir fläckigt.
Applicera pudret med puderpuff eller puderborste.
Borsta bort överflödigt puder med puderborsten.


Nakna läppar

För er som gillar när läpparna är sådär snyggt beige-rosa nakna vill jag tipsa om Estée Lauders Pure color Long lasting lipstick i färgen Vanilla Truffle
image2

Och ett stort plus för att förpackningen är grymt snygg!
image3
(OBS: ej färgen vanilla truffle på denna bild)


Me Like

Vintern och kylan blir allt mer påtaglig, och för med sig den mindre mysiga bieffekten torra läppar. Mina läppar räddas av Aqua Fusion Lévres från Lancôme som dessutom luktar underbart av vattenmelon - Mums! Det skyddar även dina läppar mot solen då det innehåller SPF 8. Ca pris: 155 kr

image1


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0