Basen

Så lägger du en perfekt bas:

Innan du lägger bas: tvätta av ansiktet med en cleanser. Badda på ansiktsvatten med en bomullstuss. Applicera sedan en ansiktscreme. för bästa resultat kan du bärja med att peela huden, men gör det endast en gång i veckan!
När du väljer nyans på basen, jämför med halsen/käken. färgen måste gå ihop med halsen för att det ska se naturligt ut, men ofta är man brunare i ansiktet och dekolltage än just på halsen, så välj en färg som smälter in både i käke, hals och dekolltage.
Applicera med cirkelformade rörelser för att undvika att det blir "randigt".
Det finns en rad olika sätt att applicera basen. Du kan använda fingrarna, se då bara till att tvätta händerna så att du inte tillför bakterier till ansiktet. En foundationpensel ska du tänka på att tvätta mellan sminkningarna och om du använder dig av en svamp, klipp av den del av svampen som är använd eller ta en ny svamp vid varje sminkning, annars samlar de på sig mycket bakterier.

Var noga med att komma åt överallt. tänk på näsvingarna, nästippen, runt ögonen (sträck ut fina linjer för att komma åt), hårfästet och ögonbrynen
Gå även ner med basen en bit på halsen så du inte får en foundationrand på käken.

Dags för puder.
När du lagt bas runt ögonen lägger det sig ofta i linjerna som finns där. sträck ut linjerna och ta bort överflödet som lagt sig i linjerna och pudra sedan över. pudret binder basen så den ej lägger sig i vecken. det gör det däremot om du lägger bas men ej puder runt ögonen.
Pudret ska alltid vara ljusare än basen för att undvika att det blir fläckigt.
Applicera pudret med puderpuff eller puderborste.
Borsta bort överflödigt puder med puderborsten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0