Perfekt målade läppar

Att måla perfekta läppar som sitter hela dagen eller kvällen är inte lätt! Men med lite träning går det iallafall lite lättare. Här kommer lite tips på vägen till de perfekta läpparna.

1) För att läpparna ska bli snygga målade måste de vara i fint skick när du börjar måla. Du kan vårda dina läppar genom att skrubba dem försiktigt med en torr tandborste och använda läppbalsam. Är dina läppar torra och fnasiga gör du bättre i att lägga på ett snyggt läppglans eller läppbalsam istället för att måla läpparna.

2) Börja med att välja en läppenna, om du inte har en läppenna i exakt samma nyans som läppstiftet så välj en ljusare penna. annars kommer pennan synas igenom och resultatet blir en hemsk 90-tals mun. Läppennans uppgift är att hålla läppstiftet på plats, annars kan det flyta ut över kanterna och ge ett kladdigt intryck.
Börja med att måla ett lodrätt streck i mitten på överläppen och gör två raka streck upp mot amorbågen så det ser ut som ett Y, och gör ett vågrätt streck i mitten av underläppens kontur. Nu kan du se om läpparna är symmetriska, är det inte det kommer du behöva korrigera dem så de blir det. Jobba nu med pennan från mungipan och upp mot amorbågen. Var noga i mungipan så det inte blir kladdigt. När du fått läpparna symmetiska med läppennan sveper du ett lager puder över läpparna för att fixera konturen.

3) Nu är det dags att applicera läppstiftet, vilket du lättast gör med en syntetpensel. Jobba in färgen från konturen och in mot läppen, du ska måla över pennan, men absolut inte utanför! Tryck bort överflödig färg med papper och pudra läpparna med ett transparent puder. Vill du ha ett matt resultat målar du nu läpparna en gång till med stiftet, vill du ha ett glansigt resultat kan du nu applicera ett läppglans, men lägg då bara glanset längst in på läpparna, det räcker för att ge läpparna ett oemotståndligt glans. Om du lägger glanset ända ut till konturen är det risk att konturen förstörs och glanset flyter ut.

image74

60-tal

Själv är jag ett stort fan av 60 talet! Massor med ögonfransar och eyeliner är i min smak! Här kommer lite tips för att få till en äkta 60-tals make!
Jean Shrimpton och Twiggy blev stora ikoner på 60-talet och inspirerade mycket till make-upen. Efter 50-talets flirtiga ögon och röda, fylliga läppar kom nu en make-up med nyckelorden lösfransar och eyeliner för att få den rätta tunga ögonlooken. Läpparna skulle vara blekrosa och det populäraste läppstiftet kom från märket Shantung. Under senare 60-talet började man måla fransar under ögonen.

Lägg en vit skugga över hela ögonlocket upp till ögonbrynet. Måla en ny globlinge med eyeliner.
Lägg en färgad skugga upp till den målade globlinjen, gärna en blek pastell som tex. rosa eller blå. Måla eyeliner längs fransraden. Applicera två rader lösfransar på ögonlocket. och en rad lösfransar under ögat eller måla underfransar med en eyeliner. Avsluta med att ljusrosa skimrigt läppglans.
image76
60-tals ikonen - Twiggy

image75
60-tals inspirerad make up av Chanel


MUS Lipstick Summer

Nu är jag hemkommen från staden. Med mig har jag en Eyeko mascara, recension på den kommer den 30 mars, håll ut! En ögonbrynskugga från FACE och ett läppstift från Make up store i färgen Summer.

Det är svårt att breskriva nyansen Summer, men bedöm själva!

image79
image80


Too Faced Kabuki Brush

Köpte denna underbart söta kabukiborste från Too Faced förra veckan. Har tidigare haft Viva la divas gethårs-kabuki innan till min mineralfoundation men den fällde hår och sticks mot huden så beslöt mig för att köpa en ny.
Too faced kabuki borste är gjord av syntet och Too faced kallar det för "teddybjörnshår". Borsten är otrooooligt len och känns underbar mot huden. Den jobbar in mineralfoundation bra och funkar även perfekt till bronzer, puder eller highlight. Borsten kommer i en söt rosa hylsa som gör att den är praktisk att ta med i väskan utan att borsten riskeras att förstöras. Jag är helt klart nöjd!
image77

Utmaning

Antog utmaningen på Pre-ty att skapa en make up med inspiration av denna bilden:
image71
Här är resultatet:
image72

Planerar Shopping

Imorgon kommer lönen och jag börjar planera inför morgondagens inköp.

1) Något som jag länge suktat efter är Make up Stores läppstift i nyansen "Summer". Jag har helt enkelt inte kommit till skott att lägga vantarna på det än. Men imorgon slår jag till! Färgen är svår att beskriva, lite rosa-orange-beige, får lägga upp en bild imorgon helt enkelt.

2) Too Faced kommer med en genomskinlig läppenna "Borderline" som jag ska lägga beslag på så fort den kommer in på Pashion. Finns den där imorgon blir den min.

image69
3) Eyeko Mascara som jag sedan ska recensera till den 30 mars. Mascaran ska ge långa lyxiga fransar och innehåller vårdande oljor för fransarna. Jag är minst sagt nyfiken!
image70
För övrigt blir det väl den ständiga jakten på en ny grym ögonskugga eller läppglans. Endast morgondagen vet vad jag kommer köpa med mig hem!

Too faced - Skinny dip

Testade min nya skugga från Too Faced idag, nyansen skinny dip. Den ser blå ut i förpackningen men när du applicerar den blir den intensivt blå-lila metallic.
Har endast användt mig av den mörkare nyansen i denna make up, men även den ljusa har snygga skiftningar i lila.
Otroligt bra pigment och intensiv färg, men skuggan var lite för krämig och därför lite svår att sudda kanterna.
Har haft den på sedan i morse nu och den har hållt sig på plats hela dagen utan att lägga sig i veck.
Mascara och Kajal från Yves Saint Laurent
image66

Stila loose eye shadow

Testade min nya lösskugga från Stila idag.
Jättefin med mycket pigment och lätt att arbeta med. Färgen kommer dock inte till sin rätt på bilden..image63
Jag är jättenöjd, vad tycker ni?
image64

Lösfransar

Jag älskar lösfransar, det gör verkligen ett lyft för vilken look som helst!
Har nu en ny favorit från Depend. Hittade dem på nyår när jag skulle ha nya fransar för kvällen och de fransarna jag brukar ha var slut i hela stan! De enda som fanns var dessa som jag tyckte såg otroligt konstiga ut i förpackningen men tänkte att det skadar inte att prova. Och vad glad jag är att jag gjorde det, för de var supersnygga på! Nu är de mina nya favoriter =)
image61
Dessa fransar är förlimmade, men mitt tips är att dra bort den limkanten och applicera med eget lim. Då håller det hela kvällen!

image62

Millebaci

När du ska ha perfekta röda läppar kan jag rekommendera Millebaci från Nouba. Den är i läppglansform men "stelnar" på läpparna och sitter som berget. du kan äta och dricka utan att läppstiftet försvinner.
Millebaci betyder "tusen kyssar" och efter tusen kyssar har du fortfarande perfekta läppar!
Jag rekommenderar att lägga läppenna först och sedan applicera Millebaci med en separat läppenna för exakt resultat, med tillhörande applicator kan det bli lite kladdigt.
image60

Marilyn

Just nu har vi 50-tals tema på jobbet ala Marilyn Monroe. Väldigt ovant för mig, brukar vanligtvis inte ha rött på läpparna, men måste säga att jag gillar det ändå, fast det inte är jag 100%
image59

Too Faced Liquif-eye

Too Faced Liquif-eye är en ofärgad eyeliner som gör att du kan göra eyeliner av alla dina favoritskuggor. Dra bara penseln mot skuggan och applicera som en vanlig eyeliner.
image58
190 kr på Pashion, www.pashion.nu

Bumble and Bumble

Var dags att införskaffa mig nytt shampo och balsam. Valet föll på Bumle and bumbles Creme de Coco. Shampot rengör milt håret och innehåller fuktrika ämnen som kokosolja. Balsamet skyddar håret mot fria radikaler. Resultatet blir glänsande och mjukt hår. Och måste säga att det stämmer mycket bra! Är redan överförtjust. Håret blir lent och glansigt, produkterna luktar underbart av kokos och för att inte tala om att de snygga förpackningarna ser bra ut i dushen =)
image57

RSS 2.0