Perfekt målade läppar

Att måla perfekta läppar som sitter hela dagen eller kvällen är inte lätt! Men med lite träning går det iallafall lite lättare. Här kommer lite tips på vägen till de perfekta läpparna.

1) För att läpparna ska bli snygga målade måste de vara i fint skick när du börjar måla. Du kan vårda dina läppar genom att skrubba dem försiktigt med en torr tandborste och använda läppbalsam. Är dina läppar torra och fnasiga gör du bättre i att lägga på ett snyggt läppglans eller läppbalsam istället för att måla läpparna.

2) Börja med att välja en läppenna, om du inte har en läppenna i exakt samma nyans som läppstiftet så välj en ljusare penna. annars kommer pennan synas igenom och resultatet blir en hemsk 90-tals mun. Läppennans uppgift är att hålla läppstiftet på plats, annars kan det flyta ut över kanterna och ge ett kladdigt intryck.
Börja med att måla ett lodrätt streck i mitten på överläppen och gör två raka streck upp mot amorbågen så det ser ut som ett Y, och gör ett vågrätt streck i mitten av underläppens kontur. Nu kan du se om läpparna är symmetriska, är det inte det kommer du behöva korrigera dem så de blir det. Jobba nu med pennan från mungipan och upp mot amorbågen. Var noga i mungipan så det inte blir kladdigt. När du fått läpparna symmetiska med läppennan sveper du ett lager puder över läpparna för att fixera konturen.

3) Nu är det dags att applicera läppstiftet, vilket du lättast gör med en syntetpensel. Jobba in färgen från konturen och in mot läppen, du ska måla över pennan, men absolut inte utanför! Tryck bort överflödig färg med papper och pudra läpparna med ett transparent puder. Vill du ha ett matt resultat målar du nu läpparna en gång till med stiftet, vill du ha ett glansigt resultat kan du nu applicera ett läppglans, men lägg då bara glanset längst in på läpparna, det räcker för att ge läpparna ett oemotståndligt glans. Om du lägger glanset ända ut till konturen är det risk att konturen förstörs och glanset flyter ut.

image74

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0